Elsős vagyok, mit jelent nekem a Lovagrend?

Mivel foglalkozik konkrétan a Lovagrend?
Természetesen minden, elsősöket érintő kérdéssel!

Egy gólya élete általában a Gólyatáborban kezdődik. Itt alapvető és nélkülözhetetlen információkkal tömik meg a begyét. Aki neadj’isten nem jelent meg a Gólyatáborban, a Gólyahéten kellő kényelmetlenségek közepette pótolhatja lemaradását, ahol több hagyományos programunk alkalmával is szorosabbra kovácsolhatja kapcsolatát a többiekkel. Ilyenek például a Beköltözés, a BME Futás, Vártúra vagy a Piknik. A szorgalmi időszak kétségkívül legnagyobb durranása a Qpán kívül a Gólyabál, ahol elválik, hogy képes-e a gólya a leendő villamosmérnöki élet komolyságát elviselni.

A Lovagrend eltökélt célja, hogy az elsősök közösségbe való beilleszkedését elősegítsék. Így a jó közösséggé kovácsolás elengedhetetlen eszköze szokott lenni az Elsős Kirándulás – ezt a seniorok szervezésével ejtik meg valamelyik napos őszi hétvégén. A tavaszi féléves Gólyaszerda megfelelő alkalmat ad az elsősök számára, hogy betekintést nyerjenek a Házban működő körök munkájába. Mindezen rendezvények szervezése, lebonyolítása a Lovagrend feladata.

Emellett természetesen az elsősök tanulmányi életével is törődik a Lovagrend. A tankörrendszer keretein belül vállalnak nem kevés feladatot tankörseniorként. Az általuk szervezett próba ZH-k, valamint személyes konzultációk is segítenek abban az elsősöknek, hogy sikeresen vegyék az első félév akadályait.

Azon leendő elsősöknek is igyekszik segíteni a seniorgárda, akik még gimnáziumi vagy középiskolai tanulmányaikat végzik: visszajárnak hozzájuk előadásokat tartani az egyetemi- és kari életről, valamint a novemberi Nyílt Nap és Nyílt Laborok Délutánja során is terelgetik a leendő piros csőrűeket.

Bármilyen tanulmányi, egyetemi, közösségi vagy akár magánéleti kérdésed is van, fordulj hozzánk bizalommal! Keress fel minket a kollégiumban lakó elsős nevelőtanárok valamelyikén keresztül – biztosan lesz olyan köztünk, aki tud Neked segíteni!