Lovagrendi rendezvények

Ahogy a bemutatkozásnál is írtuk, jó pár általunk szervezett rendezvény tartozik a szárnyaink alá. A következő sorokban ezeket próbáljuk bemutatni a lelkes Olvasónak.

Gólyatábor

Talán a legfontosabb és legnagyobb kaliberű rendezvényünk, melynek során szívélyesen fogadjuk a frissen idekerülő gólyákat. Már tavasz második felétől kezdve több, mint száz senior dolgozik a villanykaros GTB szervezésében. A tábor megannyi színes, egyetemi életre felkészítő programját minden évben más-más témába öltöztetjük – így az elmúlt esztendők során volt már többek között szamurájos, démonvadászos, maffiás, posztapokaliptikus, bányász-törpös, indiános, spártai stb. stb. hangulatú Gólyatábor is. Ez az az alkalom, ahol a leendő villanykaros kollégák először találkozhatnak, megismerhetik egymást és elindulhatnak ama hosszú úton, melynek végére sajnos már csak a társaság fele fog odaérni.

Gólyahét (G7)

Első egyetemi hetük előtt minden évben feldobjuk a gólyák regisztrációs hetét. Amellett, hogy segítünk nekik a kötelező adminisztrációs, egyetem -és félévkezdéshez elengedhetetlen teendőikben (beköltözés, beiratkozás, első tanköri órák), különböző programokat szervezünk számukra. A kollégiumi Beköltözés például nemcsak egy papír kitöltéséből áll – egész napos elfoglaltságra kell gondolni, ahol kolis és külsős egyaránt megismerheti, mit is tud a Schönherz Zoltán Kollégium. A Vártúra során egy kellemes séta után megismerhetik a régi, vári kolesz rejtelmeit és sok-sok villanykari hagyomány eredetét. A héten bejárhatják a gólyák az egyetemi campus és persze a környék területét is, ahol igyekszünk nekik minél több és hasznos helyet bemutatni. Végül pedig zárjuk a hetet egy fergetes Gólyabulival!

Elsős Kirándulás

Szeptember havának egyik kellemes hétvégén szokásunk megtartani ezt az egész hétvégén átívelő tábori kiruccanást, ahol a gólyák kötetlenül élvezhetik egymás és seniorjaik társaságát. Na meg persze kipihenhetik és átbeszélhetik az első pár egyetemi hét okozta sokkhatásokat.

Gólyakocsma

Nem is igazán egy rendezvény, hanem egy teljes sorozat, mely a gólyák egész első évén átível! Körülbelül havi rendszerességgel tartatik meg, a rendezők igyekeznek mindig az éppen aktuális vagy közelgő eseményekre ráhangolni a gólyákat különböző programokkal és feladatokkal. Egy viszont mindegyik alkalomban közös: a külön erre az alkalmakra meghívott vendégek, a jó társaság, a csocsó, az éjbe nyúló karaoke garantált!

Ökörsütés

A Semmelweis Egyetemmel közösen tartott rendezvényünk során valamely külső helyszínen (többnyire a Római-parton) hozzuk össze a két díszes társaságot. Hajnalok hajnala óta várja a két nyárson forgó ökör a kora este érkező villamosmérnök -és orvosnövendékeket, akik aztán közösen tölthetik el az éjszaka hátralévő részét.

Gólyabál

Kétség kívül a félév kiteljesedése eme hűvös, novemberi este. Az idekerülő gólyák a Gólyaeskü során bebizonyíthatják, hogy képesek lesznek-e kellő komolysággal venni a villanykaros lét mindennapjait. Az este során a táncé a főszerep, melyet az éjféli Holdfény Keringő koronáz meg. Közben természetesen végig szól a halk avagy hangos zene, cupidók járják a párok övezte lépcsőfordulókat, nyit a jósda és persze sem éhes, sem szomjas nem marad egyik bálozni vágyó sem.

Gólyaszerda

A tavaszi félév első heteiben eme rendezvény keretei között nyílik meg a lehetőség, hogy végre a gólyák is becsatlakozhassanak a schönherzes vagy tétényes körök életébe. Egész nap lehet látogatni az I épületbe kitelepülő körök standjait, este pedig a koleszban van lehetőségük tovább szemlélődni a kíváncsi szemeknek.

Seniorképzés

Természetesen számunkra is kell minden évben a megfelelő utánpótlás, ezért a tavaszi félév elején a velünk és céljainkkal szimpatizálók csatlakozhatnak sorainkba. Na persze ez nem megy ám úgy csak egyről a kettőre, a Seniorképzés körülbelül két hónapjában a leendő seniorok kitanulhatják a seniori lét minden csínját-bínját s még nagyobb betekintést nyerhetnek felépítésünkbe, hagyományainkba. Mivel szeretünk titkolózni és hétről hétre újat mutatni, ezért többet nem is írnánk róla – tapasztalja meg mindenki saját szemével, ki elég merésznek érzi magát!